Influencer Marketing Strategie – VisitBrabant

Influencer Marketing Strategie - VisitBrabant

Credit: Isabel Mosk @isabelmosk

Maak kennis met de Brabantse iconen tijdens #Brabantisopen
Op 17 september 2017 openden acht locaties en attracties in Brabant hun poorten voor bezoekers om hen een speciaal arrangement te laten beleven tijdens #BrabantNacht. Onder die bezoekers bevonden zich 70 influencers, in de verwachting dat zij hun beleving zouden doorgeven aan hun volgers, fans en vrienden. Na deze succesvolle editie in 2017 werd het campagne concept aangepast naar Brabant is Open in 2018 en 2019. Met deze campagne, waarin Brabantse partners samenwerken om Brabant (inter)nationaal nóg steviger op de kaart te zetten, legt VisitBrabant een  vergrootglas op de Typische Brabantse mentaliteit en gastvrijheid. Ze zoomen in op de iconische plekken van Brabant en laten zien dat in Brabant de deuren altijd open zijn voor (inter)nationale bezoekers, studenten en expats.  

Strategisch samenwerking met influencers
In 2017, 2018 en 2019 zijn influencers een belangrijk onderdeel van de campagne van VisitBrabant, maar ook als onderdeel van de marketingstrategie van VisitBrabant.  In 2018 en 2019 zijn influencers ingezet als onderdeel van de Brabant is open campagne, maar is er ook voor gekomen om op lange termijn samen te werken met influencers als VisitBrabant ambassadeurs. Vanaf 2017 is er een influencer marketingstrategie gedefinieerd als onderdeel van de communicatiestrategie van VisitBrabant waarbij de campagne #Brabantisopen een belangrijk onderdeel is. De focus ligt op lokale, regionale, nationale en internationale ambassadeurs als influencers met een liefde voor #Brabant.

In 2016, 2017, 2018 en 2019  heeft Isabel Mosk van Sherpa’s Stories VisitBrabant geadviseerd en ondersteund bij de inzet van Influencer en Ambassadeur Marketing.  Van creatieve concepten en social media en content strategieën om ambassadeurs in te zetten tot aan de selectie van influencers en de overkoepelde  Influencer marketing strategie. 

 Publicaties
– Attracties open tijdens BrabantNacht
– Influencers vertellen het verhaal van Brabant tijdens BrabantNacht
– Aftermovie #BrabantNacht 2016

Isabel Mosk heeft ons geholpen bij de succesvolle ontwikkeling en implementatie van een influencer marketing strategie rondom de eerste editie van BrabantNacht. Tijdens deze internationale consumentencampagne met een bijzonder event op 17 september 2016, hebben we influencers persoonlijk uitgenodigd voor een unieke ervaring in Brabant tijdens de magie van de nacht. Met hulp en advies van Isabel in de uitgebreide search naar de juiste match tussen Influencers en (Visit)Brabant, met oog op een lange termijn relatie, hebben we uiteindelijk (meerdaagse) programma’s op maat samengesteld. De up-to-date expertise, langetermijnvisie, het krachtige netwerk en de prettige samenwerking met Isabel maken dat wij ook in 2017, 2018 en 2019 intensief samenwerken rondom de promotie van Brabant. In deze samenwerking ligt nog meer de focus op een langetermijnstrategie op het gebied van Influencer Marketing waarbij influencers ingezet worden als ambassadeurs voor Brabant. De content strategie is een cruciaal onderdeel van de lange termijn strategie, zodat de juiste verhalen aan de doelgroepen van VisitBrabant verteld worden

Tamara Ernst - Communicatie & PR Consultant VisitBrabant