Influencer Campagne – Duits Verkeersbureau

Influencer Marketing campagne -
Duits Verkeersbureau

Credit: Christina Kooiker @eenwasbeer

Opdrachtgever: Duits Verkeersbureau

Duitsland zet in op Instagrammers en Youtubers voor de jongere doelgroep
In juni 2017 organiseerde het Duits Verkeersbureau een driedaagse trip naar Duitsland incl. Instameet. 11 Instagrammers en 4 Youtubers startten gezamenlijk in Münster met een instameet rondom het Skulpturen project dat eens in de 10 jaar plaatsvindt en reisden daarna in tweetallen verder naar een andere Duitse stad.

Het doel van de campagne is om de mogelijkheden voor een korte vakantie in Duitsland via de social media kanalen van de influencers bij de jongere doelgroepen (18-35 jaar) onder de aandacht te brengen. De geproduceerde content is van juni t/m september 2017 onder de aandacht gebracht bij de social media kanalen van de influencers. De geproduceerde content (focus op de fotografie) werd via de eigen online kanalen en paid advertising ingezet om de oudere doelgroepen (45+) te bereiken.

In het voorjaar van 2017 heeft Isabel Mosk van Sherpa’s Stories het Duits Verkeersbureau geadviseerd en ondersteund bij het realiseren van de Instagramcampagne met het thema korte vakanties in Duitsland. Van de selectie van influencers tot aan het begeleiden van de campagne.

Publicaties:
#DuitslandDichtbj video Youtuber Theemo
#DuitslandDichtbij Video Youtuber Sanny zoekt geluk
Publicaties #DuitslandDichtbij Instagram fotografen

Isabel is een echte professional. Zij is goed bekend met de wereld van de influencers, heeft persoonlijke contacten met bloggers, instagrammers en Youtubers en veel reiservaring. Zij heeft echter ook begrip voor de eisen en wensen van een toeristisch organisatie als het Duits Verkeersbureau en eventuele samenwerkingen met toeristische partners. Ze denkt serieus mee over campagnestrategieën en bedacht een catchy hashtag. Ze houdt de ontwikkelingen binnen influencer marketing bij, is enthousiast en deelt haar kennis graag.

Michaele Klare - Directeur Duits Verkeersbureau