#BrabantNacht – VisitBrabant

Contentstrategie, Influencer marketing

Maak kennis met de Brabants Iconen tijdens #BrabantNacht

Op 17 september 2017 openden 8 locaties en attracties in Brabant hun poorten voor bezoekers om hen een speciaal arrangement te laten beleven tijdens BrabantNacht. Onder die bezoekers bevonden zich 70 influencers, in de verwachting dat zij hun beleving zouden doorgeven aan hun volgers, fans en vrienden.

Strategisch samenwerking met influencers
In 2018 wordt BrabantNacht voor de tweede keer opgezet. Dit keer worden de influencers niet alleen als onderdeel van een campagne ingezet, maar is ervoor gekozen om op lange termijn samen te werken met influencers als VisitBrabant en #BrabantNacht ambassadeurs. Voor 2017 -2018 is er een influencer marketing strategie gedefinieerd als onderdeel van de marketingcommunicatiestrategie van VisitBrabant waarbij de campagne #BrabantNacht een onderdeel is. De focus ligt op lokale, regionale, nationale en internationale ambassadeurs als influencers met een liefde voor #Brabant.

Mijn rol
– Influencer Marketing strategie VisitBrabant en #BrabantNacht 2016-2018
– Acquisitie en selectie nationale en internationale influencers
– Advies creatieve concept en programma
– Contentstrategie en Social Media strategie
– Advies en begeleiding uitrol strategieën

Samenwerking
“Isabel Mosk heeft ons geholpen bij de succesvolle ontwikkeling en implementatie van een influencer marketing strategie rondom de eerste editie van BrabantNacht. Tijdens deze internationale consumentencampagne met een bijzonder event op 17 september 2016, hebben we influencers persoonlijk uitgenodigd voor een unieke ervaring in Brabant tijdens de magie van de nacht. Met hulp en advies van Isabel in de uitgebreide search naar de juiste match tussen Influencers en (Visit)Brabant, met oog op een lange termijn relatie, hebben we uiteindelijk (meerdaagse) programma’s op maat samengesteld.

Bloggers, vloggers en Instragrammers hebben we vervolgens gastvrij ontvangen en hen gevraagd hun authentieke persoonlijke ervaringen te delen dat weekend via hun social kanalen. Voor een selecte groep Instagrammers bedachten we daarnaast een extra strategie waarin Instagram icoon Eelco Roos centraal stond. Samen gingen zij in de avond op pad voor een fotografiesessie rondom het Van Gogh Roosegaarde Fietspad in Nuenen onder begeleiding van een Van Gogh kenner en ‘s morgens vroeg op ochtendsafari in Safaripark Beekse Bergen. Een exclusief bezoek vergezeld door een ranger, uren voordat het park geopend was. Deze nauwkeurig geselecteerde en genodigde Instagrammers vonden het niet alleen heel bijzonder om samen met Eelco Roos te werken en van hem te leren, de dynamiek en hun gedeelde passie leverde prachtige beelden die via hun eigen kanalen gedeeld werden. Deze beelden zijn ter beschikking gesteld voor promotionele doeleinden van VisitBrabant.

De up-to-date expertise, langetermijnvisie, het krachtige netwerk en de prettige samenwerking met Isabel maken dat wij ook in 2017 intensief samenwerken rondom de promotie van Brabant. In deze samenwerking ligt nog meer de focus op een langetermijnstrategie op het gebied van Influencer Marketing waarbij influencers ingezet worden als ambassadeurs voor Brabant.  De content strategie is een cruciaal onderdeel van de lange termijn strategie, zodat de juiste verhalen aan de doelgroepen van VisitBrabant verteld worden.”

Tamara Ernst
Communicatie & PR Consultant Visit Brabant

Publicaties
– Attracties open tijdens BrabantNacht
– Influencers vertellen het verhaal van Brabant tijdens BrabantNacht
Aftermovie #BrabantNacht 2016

Featured Projects